Risico’s van uw tanden laten bleken


Het leven bestaat uit risico’s. Als u uw tanden laat bleken krijgt u dus vanzelfsprekend ook te maken met risico’s. Denkt u dat er geen risico’s zijn bij het laten bleken van tanden? Helaas is niets minder waar. Er zijn verschillende risico’s die u loopt als u uw tanden laat bleken. Wat zijn deze risico’s en heeft u de mogelijkheid ze te verkleinen? Het is verstandig dat u op de hoogte bent van de risico’s. Sommige mensen willen dit liever niet weten. Toch is het beter als u voorbereid bent. Zo kunt u ook makkelijker vragen stellen of problemen herkennen.

 

Algemene risico’s


U moet dus ook echt rekening houden met de risico’s. De risico’s worden ook wel nadelen of nadelige effecten genoemd. Het gebit zit vrij ingewikkeld in elkaar. Elke tand staat op een specifieke plaats. De tanden zijn ook weer gevuld en alles heeft een functie. Uw gebit en tanden kunnen erg kwetsbaar zijn. Zo zijn de wortel en het glazuur dat zich in de wortels bevindt erg kwetsbaar. De wortels en het glazuur kunnen schade oplopen door de waterstofperoxiden. Deze worden in de tanden gewerkt tijdens een behandeling. Deze schade kan uw gebit nog kwetsbaarder maken.

 

Tandvlees en waterstofperoxiden


De waterstofperoxiden en het tandvlees horen natuurlijk bij elkaar tijdens de behandeling. De waterstofperoxiden worden gebruikt wanneer uw tanden worden gebleekt. Het risico kan zijn dat deze waterstofperoxiden redelijk schadelijk zijn voor uw tanden. Namelijk voor het tandvlees wat in uw tanden zit en het glazuur wat weer in de tanden zit. Verder is er een gevaar bij het laten bleken van uw tanden dat de wortels in uw tanden worden aangetast.

 

Dit kan ervoor zorgen dat u problemen krijgt met uw tandvlees of dat u last hebt van pijn aan uw tanden. Bij eventuele problemen dient u natuurlijk altijd een professional te raadplegen. Zij kunnen je verder helpen en advies geven. Luister goed naar de dingen die worden gezegd en neem het advies van harte aan. Als u bang bent voor de risico’s, dan kunt u vooraf ook een gesprek aangaan met de professional. Stel al uw vragen, zodat u precies weet wat u te wachten staat.