Opties voor het bleken van de tanden


Hebt u eindelijk besloten om uw tanden te laten bleken? Dan komt er nu een nieuwe vraag: welke opties zijn er beschikbaar? Het zal u vast niet verbazen dat u verschillende mogelijkheden hebt in het laten bleken van uw tanden. Ook kunt u kiezen bij wie u uw tanden laat bleken, door wie en wanneer. Het is dus belangrijk dat u te weten komt bij wie het uiteindelijke resultaat het mooist is.

 

Algemene manieren, mogelijkheden en opties


De opties, manieren of mogelijkheden voor het bleken van tanden verschillen van elkaar. Er zijn eigenlijk vier manieren die redelijk bekend zijn. Het is natuurlijk geheel uw keuze voor welke manier u gaat. Toch is het mogelijk dat uw tandarts u een specifiek advies geeft. Dit kan bijvoorbeeld door uw gebit komen. Misschien hebt u altijd bepaalde problemen met uw gebit gehad, waardoor bepaalde manieren sterk worden afgeraden.

 

De manier van buiten af


De allereerste manier die wij behandelen is het laten bleken van de tanden van buiten af. Dit kunt u doen als u tanden nog leven en uw gebit goed onderhouden is. Het is belangrijk dat er geen wortelkanaalbehandeling is uitgevoerd, omdat dit niet nodig is. Als uw tanden van buiten af worden gebleekt, dan hebt u dus waarschijnlijk nog een prima gebit. Toch bent u niet tevreden over de kleur of de vlekken en dit wordt dan ook aangepakt.

 

De manier van binnen af


De manier van binnen af is meer geschikt voor mensen die een wat minder goed gebit hebben. Deze manier wordt vaak toegepast om medische redenen. U kunt deze behandeling dan ook alleen krijgen als u vooraf contact hebt gehad met uw eigen tandarts die deze methode bij u aanraadde. Het is geen probleem als er al een wortelkanaalbehandeling heeft plaatsgevonden. Ook dode tanden vormen geen probleem. Men kan dan alleen maar beter bij de tanden tijdens de behandeling. Uw tanden worden bij deze behandeling van binnen af gedaan.

tanden-bleken-1.jpg

Behandeling in praktijk


De derde manier van het laten bleken van uw tanden als behandeling is de behandeling die plaats vindt in de praktijk. Dit wordt ook wel in-office bleaching genoemd. Dit is een heel andere manier dan de methoden waar u eerder over las. Voor in-office bleaching betaalt u veel meer. De tanden worden echter wel veel zorgvuldiger gebleekt. Zoals al is vermeld, schelen daarom ook de prijzen redelijk. Er zijn wel verschillende praktijken die het bleken van uw tanden aanbieden als dienst.

 

Daarom is het slim om eens te oriënteren bij praktijken in uw buurt. Ga gerust eerst een gesprek aan. Stel dan al uw vragen en zorg dat u zelf goed begrijpt wat er gaat gebeuren. Als u mensen kent die daar al een behandeling hebben gedaan, vraag hen dan ook naar hun ervaringen. Zorg ervoor dat u verschillende praktijken bekijkt. Het is doodzonde als u veel geld moet neerleggen zonder dat u er iets goeds voor terug krijgt.

 

Zelf uw tanden bleken


Het zelf bleken van uw tanden is erg bekend. U kunt dit wel zien als een soort survivalpakket. Het zelf bleken van uw tanden wordt ook vaak home bleaching genoemd. Bij veel programma’s op televisie zijn al veel varianten hiervan te koop geweest. Het is echter beter om een pakket bij een praktijk te krijgen. Dit pakket krijgt u nadat u een gesprek hebt gehad met de betreffende praktijk.

 

U bent dus garant van een product dat geschikt is voor uw gebit. Het zelf bleken van uw tanden heeft één groot voordeel: de prijs. Het is veel goedkoper dan de eerder genoemde manieren. Het product heeft echter ook een groot nadeel. Het resultaat is lang niet zo goed als bijvoorbeeld bij in-office bleaching. Het resultaat kan dan misschien ook een beetje tegen vallen. Toch kan het voor sommigen een prima oplossing zijn om de tanden witter te krijgen. Wilt u echter goed resultaat, dan kiest u voor een behandeling in een praktijk.

geen-tandvlekken.jpg