Laten bleken of wit laten maken?


Het is bij veel mensen onbekend, maar er zit een groot verschil tussen het laten bleken en het witter laten maken van uw tanden. Beide manieren hebben natuurlijk voordelen en nadelen. Hoe weet u nu eigenlijk welke keuze verstandiger is? Kiest u voor het laten bleken of wilt u uw tanden liever wit maken? De keuze is aan u! Weet u al wat u gaat doen? Maak vooral geen overhaaste beslissingen, want dit kan alleen maar tegen u werken.

 

Twee keuzes


Zoals u dus al las zijn er eigenlijk twee mogelijkheden waar u uit kunt kiezen. U hebt dus twee keuzes. Namelijk het laten bleken van uw tanden of uw tanden wit laten maken.  Bij het laten bleken van de tanden hebt u ook weer diverse opties. Het bleken wordt van binnenuit gedaan. Bij het bleken wordt ook de glazuurlaag en de wortel van de tand aangepakt. Zo hebt u altijd mooie, gebleekte tanden. De tanden kunnen dezelfde witte kleur hebben wanneer u uw tanden wit laat maken. Het effect is dus hetzelfde.

 

Waarom niet wit laten maken?


Als het effect hetzelfde is, is het wellicht een makkelijke keuze voor u. Het wit maken is immers goedkoper en sneller geregeld. Er zijn bijvoorbeeld speciale sets waarmee u uw tanden wit kunt maken, deze kunt u gemakkelijk thuis proberen. Er is echter wel een reden voor de lagere prijs. Bij het wit maken van uw tanden is dit in het begin inderdaad stralend wit. De kans is zelfs groot dat het effect mooier is dan wanneer u uw tanden laat bleken.

 

Deze witte kleur blijft echter niet altijd zitten. Langzamerhand zal de witte kleur vervagen en veranderen in een gele kleur. Dit komt omdat uw gebit nog steeds erg veel te voorduren heeft. Als u een betere kwaliteit wilt hebben, dan is het laten bleken van uw tanden de juiste keuze. Dit effect is namelijk veel langer zichtbaar. U hoeft dus niet telkens terug te gaan om uw tanden opnieuw wit te maken.

tanden-bleken-2.jpg

Moet u nog meer weten?


Waarschijnlijk is er nog meer dat u dient te weten. Er zijn namelijk nog steeds addertjes onder het gras. Deze addertjes vindt u bij zowel het bleken als het wit maken van uw tanden. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk waar en bij wie u de behandeling laat doen. Ook zijn er natuurlijk allerlei verschillende behandelingen waar u uit kunt kiezen. Hoe weet u nu welke behandeling beter voor uw gebit is? Welke opties zijn verstandig en wat kunt u beter laten? Het is belangrijk om hier goed van op de hoogte te zijn. Daarom moet u dus in ieder geval nog meer weten.

 

Tanden laten bleken


Er is al een paar keer gesproken over de waterstofperoxiden. Deze waterstofperoxiden vormen een actieve zuurstof. De zuurstof wordt uiteindelijk gevonden in uw tanden, waar natuurlijk ook glazuur voorkomt. Na de behandeling verandert de tandkleur door het inwerken van de waterstofperoxiden. Hierdoor krijgt u een heel mooie, natuurlijke witte kleur op uw tanden. Dit kan een reden zijn om te kiezen voor het bleken van tanden. Immers wil niemand onnatuurlijk witte tanden hebben. Bij te witte tanden ziet u bijvoorbeeld meteen dat het niet natuurlijk is.

wittetandenkrijgen.jpg

Tanden wit laten maken


Als u uw tanden laat bleken, dan is dit meestal al binnen een uur geregeld. Het wit laten maken – of het zelf wit maken van uw tanden – kan langer in beslag nemen. Er zijn namelijk allerlei manieren om uw tanden wit te maken en dit kan zelfs vanuit huis. Zo is er bijvoorbeeld een speciaal soort poeder waarmee u uw mond kunt spoelen. Dit poeder mag u absoluut niet doorslikken. U moet het juist laten rollen over uw tanden. Na afloop spuugt u het poeder weer uit. Witte tanden zijn vervolgens het resultaat. Er is ook een speciaal soort gel op de markt. Deze gel kunt u op uw tanden krijgen met water. Na het spoelen kunt u precies zien welke plekken van uw tanden roze zijn. Op deze plaatsen hebt u een minder goede tandkleur. Hier kan de kleur dus worden verbeterd en witter worden gemaakt.