Het onderhoud van uw witte glimlach


Dit betekent dat mensen zien dat u straalt. Misschien zien ze zelfs wel het grote verschil. En zelf ziet u het natuurlijk ook. Het is dan natuurlijk doodzonde als u na een paar maanden niets meer ziet van het resultaat. Het is dan ook erg belangrijk dat u precies weet hoe u uw witte glimlach goed kunt onderhouden. Hoe kunt u dit het beste doen en waar dient u rekening mee te houden?

 

Wat er naar binnen gaat


Er is al een paar keer gezegd dat het gebit veel te voorduren heeft. Alles wat uw mond in gaat kan dan ook schadelijk zijn voor uw tanden. Denk bijvoorbeeld aan roken, medicijngebruik, alcohol, frisdrank, koffie, ongezond voedsel en andere producten die problemen kunnen opleveren. Al deze dingen kunnen schadelijk zijn en ervoor zorgen dat uw witte tanden weer verkleuren. Het is dan ook van groot belang dat u probeert uw levensstijl te verbeteren. Zo zal uw gebit een stuk beter onderhouden worden en raakt u de witte glimlach niet direct kwijt.

 

Na de behandeling


Behalve uw levensstijl, is het ook belangrijk dat u uw tanden goed verzorgt. Dit zorgt ervoor dat uw gebit een stuk langer stralend wit zal zijn. Het is immers niet leuk als uw tanden al heel snel hun oude kleur terug hebben. Het is dus belangrijk dat u uw tanden blijft poetsen. Dit moet u ook goed doen. Drie keer per dag poetsen is echt aan te raden. Poets iedere keer ook telkens rond de vijf minuten. Zo voorkomt u dat er bacteriën op uw tanden terecht komen.

 

U voorkomt hiermee dat de bacteriën zich verder verspreiden en een lelijke kleur achterlaten. Een elektrische tandenborstel is beter dan een gewone. Een elektrische tandenborstel kan namelijk bij veel meer vuil komen en u hoeft er minder hard voor te werken. U kunt eventueel ook gebruik maken van mondwater. Dit komt op plekken waar u met uw tandenborstel niet bij kunt komen. U kunt uw tanden ook prima verzorgen door ze tenminste één keer per dag te flossen. Het neemt niet veel tijd in beslag en voorkomt dat uw tanden snel weer geel zijn.