Alles op een rijtje

U kunt genoeg informatie vinden op deze website over het bleken van uw tanden. Het is misschien echter wel wat veel voor u. Daarom is het wellicht fijn als u alles op een rijtje kunt zien. Zo weet u hoe u uw gebleekte glimlach moet onderhouden en wat het écht kost. U kunt ook teruglezen wat de risico’s zijn van het laten bleken van uw tanden. Tevens kunt u bepalen of het wellicht beter is om uw tanden wit te maken. Na het lezen van deze samenvatting bent u volledig op de hoogte over het laten bleken van uw tanden. U weet precies wat er allemaal bij komt kijken en welke keuzes u kunt maken.

Uw tanden laten bleken

Er zijn allerlei manieren om uw tanden witter te maken. Het laten bleken van uw tanden is één van deze mogelijkheden. Toch is dit natuurlijk niet de enige manier. Er zijn nog talloze alternatieven. Zo hebt u bijvoorbeeld verschillende pasta’s die u op uw tanden kunt smeren.

 

Tanden bleken is echter de meest populaire methode om mooie witte tanden te krijgen. Steeds meer mensen ontdekken deze manier om aan stralend witte tanden te komen. Dit heeft te maken met het modebeeld en de media. Op televisie zien we tegenwoordig hoe popsterren hun tanden laten bleken en in tijdschriften wordt er veel over geschreven. De laatste jaren heeft het bleken van tanden een echte opmars gehad.

Uw gebit heeft veel te voorduren. Gedurende de jaren krijgen uw tanden een andere kleur. Dit kan een lelijke, gele kleur zijn. Lachend op een foto staan is opeens veel minder leuk. Misschien schaamt u zich wel voor uw tanden. De tandkleur kan verandert worden als u uw tanden laat bleken. Tijdens het bleken worden er in uw tanden allerlei materialen ingewerkt. Maar wat gebeurt er eigenlijk precies met uw tanden tijdens de behandeling? Welke materialen worden er in uw tanden ingewerkt?

Waarom eigenlijk?

Het kan zijn dat u de brandende vraag hebt waarom u uw tanden moet laten bleken. Immers zijn er zowel voordelen als nadelen aan het bleken van tanden. Het kan zijn dat u een beetje bang bent voor de nadelen. Daarom is het wellicht goed om eens te kijken naar de voordelen. Het is mogelijk dat er in uw gebit gelijkmatige geringe verkleuringen voorkomen.

 

Als de tanden dan eenmaal zijn gebleekt, dan kan de tandkleur sterk worden verbeterd. Dit is het voordeel omdat er dan helemaal niet aan de tanden zelf hoeft te worden gesleept, maar dit dus met de behandeling van het laten bleken wordt gedaan. Dit scheelt dus erg veel aan toekomstige behandelingen. Natuurlijk is dit dan ook veel positiever voor uw portemonnee.

 

De bovengenoemde reden is niet het enige voordeel. Er is nog een voordeel. Dit voordeel is wellicht ook meteen het antwoord op de vraag waarom u uw tanden moet bleken. Er bestaat een kans dat u een dode tand in uw gebit heeft. Omdat de tand dood is, gaat hij vanzelf verkleuren. Deze aanvullende behandeling is dan alleen voor die dode tand. De tand wordt dan behandeld, met een porseleinen of kunststof schildje. Hierdoor voorkomt u dat de dode tand nog verder verkleurd. U hoeft dus niet bang te zijn voor een lelijke verkleuring of een te groot kleurverschil.

Twee typen tandvlekken

Er zijn twee typen tandenvlekken. Er zijn ook talloze oorzaken voor deze vlekken. De eerste en tevens bekendste oorzaak is extrinsieke vlekken. Dit kun je ook vlekken op het oppervlak noemen. Er zijn ook intrinsieke vlekken. Deze worden veroorzaakt door stoffen die in het glazuur en dentine zijn gedrongen. Daar brengen ze vervolgens schade aan. Tandvlekken moeten langer worden behandeld en kan niet altijd geheel worden verwijderd. Vlekken voorkomen is gemakkelijk. Dit is heel erg simpel, namelijk goede mondhygiëne dat is het wondermiddel waarmee je de vlekken kunt voorkomen.

wittetandenkrijgen.jpg

Tandkleuren

Het spreekt denk ik voor zich als ik zeg dat tanden niet witter kunnen worden dan de originele tandkleur bij de geboorte. Dit is ook zo. Echter kan dit vaak niet in één behandeling gehaald worden en vaak ligt het ook nog aan de soort behandeling. In reclames krijg je vaak te zien dat uw tanden tot wel veertien tinten lichter kunnen worden na een behandeling. Dit is praktisch onhaalbaar met één behandeling aldus Whiteshine. De gemiddelde verbetering ligt volgens hen tussen de vijf en tien tinten. Trap dus niet meteen in alle reclames die u op televisie ziet.

Whiteshine geeft een resultaatgarantie van minstens vier tinten lichter na één behandeling en dit is al een forse verbetering. Veel mensen zullen na een behandeling dan ook al duidelijk een groot verschil zien. Uiteraard zijn er ook doe het zelf setjes. Dit zijn dus de bekende zelfbleekmiddelen. Het resultaat hiervan is alleen erg slecht te noemen. Er is dan nog niet eens gesproken over de gezondheid van de tand.

De prijs van de zelfbleekmiddelen is wel een stuk gunstiger dan bij een professioneel bedrijf, maar is dat het waard? Wilt u werkelijk geld besteden aan een product dat niet goed werkt en zelfs schadelijk kan zijn voor u gebit? Nee dus! Het resultaat is namelijk niet noemswaardig ook al is de prijs wel heel erg aantrekkelijk. Laat het geld alleen dus niet meespelen, maar wees kritisch in uw keuze.

Risico’s van uw tanden laten bleken

U moet dus ook echt rekening houden met de risico’s. De risico’s worden ook wel nadelen of nadelige effecten genoemd. Het gebit zit vrij ingewikkeld in elkaar. Elke tand staat op een specifieke plaats. De tanden zijn ook weer gevuld en alles heeft een functie. Uw gebit en tanden kunnen erg kwetsbaar zijn. Zo zijn de wortel en het glazuur dat zich in de wortels bevindt erg kwetsbaar. De wortels en het glazuur kunnen schade oplopen door de waterstofperoxiden. Deze worden in de tanden gewerkt tijdens een behandeling. Deze schade kan uw gebit nog kwetsbaarder maken.

 

De waterstofperoxiden en het tandvlees horen natuurlijk bij elkaar tijdens de behandeling. De waterstofperoxiden worden gebruikt wanneer uw tanden worden gebleekt. Het risico kan zijn dat deze waterstofperoxiden redelijk schadelijk zijn voor uw tanden. Namelijk voor het tandvlees wat in uw tanden zit en het glazuur wat weer in de tanden zit. Verder is er een gevaar bij het laten bleken van uw tanden dat de wortels in uw tanden worden aangetast.

 

Dit kan ervoor zorgen dat u problemen krijgt met uw tandvlees of dat u last heeft van pijn aan uw tanden. Bij eventuele problemen dient u natuurlijk altijd een professional te raadplegen. Zij kunnen je verder helpen en advies geven. Luister goed naar de dingen die worden gezegd en neem het advies van harte aan. Als u bang bent voor de risico’s, dan kunt u vooraf ook een gesprek aangaan met de professional. Stel al uw vragen, zodat u precies weet wat u te wachten staat.

De totale kosten

Zoals al is vermeld, verschillen de prijzen van het laten bleken van uw tanden enorm. De minimale prijs voor het bleken van tanden begint ongeveer bij € 149,- euro exclusief BTW. Dit kan ongeveer oplopen tot € 300,- euro exclusief BTW. Deze behandelingen kunnen gewoon bij een kliniek plaatsvinden of natuurlijk bij een andere praktijk van uw tandarts. Er zijn steeds meer locaties waar u terecht kunt om uw tanden te laten bleken. Dit betekent dat u meer mogelijkheden hebt. Naast het laten bleken van uw tanden is het witter maken van uw tanden ook mogelijk. Dit kan bijvoorbeeld met een vorm van laseren gebeuren. Dit kunt u vergelijken met laseren van de ogen. Ook dit ziet u in steeds meer praktijken terugkomen.

Zoals al is vermeld, verschillen de prijzen van het laten bleken van uw tanden enorm. De minimale prijs voor het bleken van tanden begint ongeveer bij € 149,- euro exclusief BTW. Dit kan ongeveer oplopen tot € 300,- euro exclusief BTW. Deze behandelingen kunnen gewoon bij een kliniek plaatsvinden of natuurlijk bij een andere praktijk van uw tandarts.

Er zijn steeds meer locaties waar u terecht kunt om uw tanden te laten bleken. Dit betekent dat u meer mogelijkheden hebt. Naast het laten bleken van uw tanden is het witter maken van uw tanden ook mogelijk. Dit kan bijvoorbeeld met een vorm van laseren gebeuren. Dit kunt u vergelijken met laseren van de ogen. Ook dit ziet u in steeds meer praktijken terugkomen. Maar die vorm van de aandacht aan uw tanden laten we in dit artikel achterwege.

tanden-bleken-1.jpg

Het onderhoud van uw glimlach

Dit is misschien een vreemde zin. Toch klopt het wel! Er is al een paar keer gezegd dat het gebit veel te voorduren heeft. Alles wat uw mond in gaat kan dan ook schadelijk zijn voor uw tanden. Denk bijvoorbeeld aan roken, medicijngebruik, alcohol, frisdrank, koffie, ongezond voedsel en andere producten die problemen kunnen opleveren. Al deze dingen kunnen schadelijk zijn en ervoor zorgen dat uw witte tanden weer verkleuren. Het is dan ook van groot belang dat u probeert uw levensstijl te verbeteren. Zo zal uw gebit een stuk beter onderhouden worden en raakt u de witte glimlach niet direct kwijt.

 

Behalve uw levensstijl, is het ook belangrijk dat u uw tanden goed verzorgt. Dit zorgt ervoor dat uw gebit een stuk langer stralend wit zal zijn. Het is immers niet leuk als uw tanden al heel snel hun oude kleur terug hebben. Het is dus belangrijk dat u uw tanden blijft poetsen. Dit moet u ook goed doen. Drie keer per dag poetsen is echt aan te raden. Poets iedere keer ook telkens rond de vijf minuten. Zo voorkomt u dat er bacteriën op uw tanden terecht komen.

 

U voorkomt hiermee dat de bacteriën zich verder verspreiden en een lelijke kleur achterlaten. Een elektrische tandenborstel is beter dan een gewone. Een elektrische tandenborstel kan namelijk bij veel meer vuil komen en u hoeft er minder hard voor te werken. U kunt eventueel ook gebruik maken van mondwater. Dit komt op plekken waar u met uw tandenborstel niet bij kunt komen. U kunt uw tanden ook prima verzorgen door ze tenminste één keer per dag te flossen. Het neemt niet veel tijd in beslag en voorkomt dat uw tanden snel weer geel zijn.